KAMADO BONO – tai populiariausios keramikinės kepsninės Lietuvoje. BONO vardas Lietuvoje žinomas dėl aukščiausios kokybės medžiagų, didelės griliuotojų bendruomenės, BBQ renginių ir 24/7 pagalbos klientams.
Japonų kalba žodis kamado reiškia krosnis arba viryklė, o pažodžiui KAMADO reiškia „verdančio katilo vieta“. 竈 – tai kanji ideograma, kuri reiškia KAMADO. Romaji rašto sistemoje, kuri remiasi lotynišku šriftu, žodis KAMADO rašomas taip kaip ir anglų ar lietuvių kalba – KAMADO. Dabar žodžiu KAMADO vadinamos visos panašaus tipo keraminės kepsninės.
Išskirtinumas ir kokybė - tai, kas pelnė tokį populiarumą KAMADO kaip vienos geriausių kepsninių šiai dienai. KAMADO BONO puikiai tinka naudoti ne tik namams, bet ir restoranams, barams. Kepsninės yra ekonomiškos, naudoja mažai anglių, pasižymi lengva vidaus temperatūros kontrole, talpios, leidžiančios Jums tinkamai pagaminti net patį sudėtingiausią patiekalą profesionaliai.
TechnologijaŠiuolaikinės KAMADO tipo kepsninės gaminamos iš įvairiausių medžiagų, pvz., karščiui atsparios keramikos ir kitų ugniai atsparių medžiagų, terakotos – tradicinės poringos degtos keramikos iš natūralaus molio, arba portlandcemenčio ir smulkintų lavos akmenų mišinio. Kepsninės paviršius taip pat gali labai skirtis. Jis gali būti padengtas blizgia keramine glazūra, dažais, dekoratyviniu faktūriniu tinku arba keramine mozaika. Šiuolaikinė keramika ir ugniai atsparios medžiagos apsaugo kepsninę nuo skilinėjimo. | |
KūrenimasPaprastai KAMADO kepsninėms naudojamos anglys (nors pasitaiko dujomis kūrenamų arba elektrinių KAMADO tipo modelių). Medžio anglys nepalieka daug pelenų, skirtingai nei anglies briketai jos neturi priemaišų, galinčių pakeisti ar iškreipti gaminamo maisto skonį. Medžio anglys gali būti gaminamos tausojant aplinką, t. y. taikant šakninių atžalų auginimo būdą, o svarbiausia, kad ant medžio anglių iškeptas maistas skleidžia natūralų laužo aromatą. | |
NaudojimasKeraminė kepsninės konstrukcija leidžia ilgai išsaugoti karštį ir pasiekti iki 400 °C kepimo temperatūrą. Taip pat, KAMADO kepsninėse galima labai tiksliai reguliuoti oro srautą bei temperatūrą, todėl šio tipo kepsninės yra labai panašios į malkomis kūrenamas krosnis ir jose galima kepti bei skrudinti maistą tokiu pat būdu kaip ir įprastoje orkaitėje. KAMADO kepsninės skirtos ne tik mėsai kepti ar rūkyti, jose galima paruošti picą, sausainius, pyragus ir duoną. | |
DalysKAMADO kepsninės karkasas keraminis, jo viduje – keraminis rezervuaras anglims – ugniadėžė. Apatinėje konstrukcijos dalyje yra oro sklendė, per kurią oro srautas patenka į ugniadėžę. Kepsninės kupolo formos dangtyje įtaisyta antra reguliuojama oro sklendė, per ją išeina oro srautas. Šios sklendės padeda reguliuoti maisto gaminimo temperatūrą. Virš ugnies kabinamos kepimo grotelės padėti kepiniams. Taip pat, KAMADO tipo kepsninės dangtis turi angą, per kurią įdedamas termometras maisto kepimo temperatūrai matuoti. |