Indukcinės kaitlentės neabejotinai yra virtuvės ateities technologija. Apie šias kaitlentes sklando nemažai mitų ir stereotipų, kuriuos vis dar pakursto ir patys tradicinių kaitlenčių ir viryklių gamintojai. Beje, kalbant apie buitinės technikos gamintojus, pastebima tendencija, kad kas 7-9 metus buitinė technika keičiasi gana dramatiškai. Tai reiškia, kad naudotis 10 metų senumo šaldytuvu ar mikrobangų krosnele yra nebeefektyvu, be to tas prietaisas gali nebepatenkinti šiuolaikinio žmogaus lūkesčių ir būti nebesuderinamas su gyvenimo būdu. Panaši situacija yra ir su viryklėmis bei kaitlentėmis. Jei jūsų kaitlentei jau 7-10 metų, bet kuris buitinės technikos ekspertas rekomenduos ją pakeisti. Kodėl neįsigijus indukcinės kaitlentės? Bet baisu, nes esate girdėję įvairių nuomonių? Didžioji dalis tokių nuomonių yra mitai...
Pagrindinis mitas yra „tai brangu!”. Palaukite, padiskutuokime, kas yra brangu…
Statote 100 kv. m. ploto namą, į kurio sklypą yra atvesta 7 KW stiprumo linija. Jei norite įsigyti elektrinę kaitlentę, teks galvoti apie trijų fazių įvadą. Tada teks didinti galią iki skaitiklio, o nuo jo keisti ir įvadą į namą. Tai mažiausiai 200-300 ar net daugiau eurų išlaidos. Jei galią didinsite tik dėl kaitlentės, tada verta pagalvoti, kur skirti tuos papildomus 300 eurų.
Skaičiuokime toliau. Jei į namą yra atvestos dujos, greičiausiai pamąstysite ir apie dujinę viryklę. Tada reikės skaičiuoti, ar labiau apsimoka dujos, ar elektra indukcinei kaitlentei. Nepamirškite ir garų surinktuvo. Indukcinė kaitlentė nereikalauja išsiurbti daug oro, todėl nereikia galingo garų rinktuvo. Tuo tarpu dujinei viryklei reikia, kad namuose neliktų jokio dujų kvapo. Vietoj kompaktiško garų rinktuvo teks montuoti visą „oro siurblį“, kuris kainuos gana nemažai, jau nekalbant apie nepopuliarius interjero dizaino sprendimus.
Jei naudojatės keramikine kaitlente, tikrai žinote, kiek pastangų reikalauja jos valymas. Ar kada skaičiavote, kiek per metus išleidžiate įvairiems kaitlentės valikliams, gremžtukams, pašluostėms ir t.t.? Indukcinė kaitlentė neprikepa, todėl ir valymas daug paprastesnis, o tai reiškia ir pigesnis.
Ar suskaičiavote visas išlaidas? Dabar jas palyginkime su ta „aukšta“ indukcinės kaitlentės kaina.
Bet grįžkime prie 5 priežasčių, kodėl iš tikrųjų verta keisti savo seną keramikinę kaitlentę ar dujinę viryklę į naują indukcinę.
Priežasčių daugiau, nei pakanka? Kažkur girdime dar vieną mitą „indukcinei kaitlentei reikalingi specialūs indai.“ Jei jūs naudojatės plieniniais puodais ir keptuvėmis, drąsiai dėkite ant indukcinės ir nepirkite šimtus eurų kainuojančių indų. Indų pardavėjai naudojasi indukcinėmis kaitlentėmis kaip pretekstu pakelti savo indų kainas ir naudoja tai savo rinkodaros kampanijose. Jums reikia tik mažo magnetuko pasitikrinti – jei jis laikosi ant puodo ar keptuvės dugno, drąsiai dėkite juos ant indukcinės kaitlentės ir gaminkite maistą lengvai ir efektyviai. Kai pirksite naujus indus, pasidomėkite, ar jų dugnai yra iš metalo.
Kokybiška kaitlentė turi būti kad ir mažiausioje virtuvėje, nes būtent ant jos gaminamas maistas. Dabar kaitlenčių yra gana daug ir įvairių, todėl būtina pasikonsultuoti su profesionalais, prieš perkant tą, kuri geriausiai tenkins visus jūsų poreikius. Neabejotinai buitinės technikos specialistai kalbės apie kelis pagrindinius kaitlenčių pasirinkimo kriterijus.
Kaitlentės skiriasi pagal tai, kas generuoja šilumą. Paprastai čia išskiriami du tipai – elektrinės kaitlentės ir dujinės kaitlentės.
Elektrinės kaitlentės dar skirstomos į tipus pagal naudojamus paviršius ir kaitinimo būdą. Populiariausios yra kaitlentės keraminiu paviršiumi, tačiau dabar sparčiai populiarėja indukcinės kaitlentės. Kuo jos skiriasi? Kaitvietės ploto, ant kurio dedamas puodas pašildymo būdu. Tradicinė keramikinė kaitlentė turi specialų šildymo elementą, kuris įkaitina tam tikrą plotą spinduliuodamas infraraudonuosius spindulius. Indukcinės kaitlentės nieko nespinduliuoja, o sukuria magnetinį lauką, kuris šildo tik puodo dugną, o ne kaitvietės paviršių. Tokiu būdu kaitlentė įkaista nuo puodo ir net nenudegina rankos, palietus tą vietą.
Kurią pasirinkti? Mūsų rekomendacija yra indukcinės kaitlentės. Jos yra saugesnės, paprasčiau valomos ir prižiūrimos ir efektyvesnės.
Kitas svarbus kriterijus, renkantis kaitlentes yra kaitviečių skaičius. Tai yra kiek puodų vienu metu galite naudoti. Kaitlentės paprastai turi 2, 3 arba 4 kaitvietes, nors ir pasitaiko modelių su itin mažu plotu ir viena kaitviete. Taip pat yra ir gana didelių kaitlenčių, pavyzdžiui 80 cm pločio. Gylis daugumos yra gana standartinis – 50-55 cm, tačiau pasitaiko ir didesnių išmatavimų – apie 60-64 cm gylio. Aišku, plotis irgi atitinkamai didesnis.
Kalbant apie kaitviečių skaičių ir plotą reiktų paminėti ir dar vieną funkciją – galimybę tam tikras kaitvietes padidinti, jei naudojami didesni puodai. Tai vadinamosios flex zonos, kurias galima įjungti papildomai, jei naudojate ovalų troškintuvą ar didesnio skersmens puodą. Tai labai patogu, nes dideli puodai naudojami rečiau, nei standartiniai 20-28 cm skersmens puodai ir keptuvės.
Kokią kaitlentę pasirinkti? Rinkites gana standartinių išmatavimų kaitlentes, nes labai tikėtina, kad virtuvės stalviršis irgi bus standartinio gylio – apie 60 cm. Jei pasirinksite platesnę kaitlentę, daugiau puodų ant jos nesudėsite, tuo tarpu platesnio gartraukio virš jos tikrai reikės.
Atkreipkite dėmesį į kaitlentės įrengimo būdą. Paprastai jos būna statomos ant stalviršio arba į jį įleidžiamus: tiesiog išpjaunama skylė ir kaitlentė įstatoma į vidų. Dujinės kaitlentės dažnai būna pastatomos ant viršaus, o elektrinės – įleidžiamos.
Įleidžiamos kaitlentės turi ir tam tikrų dizaino elementų, į kuriuos reiktų atkreipti dėmesį. Tai kaitlentės kraštai. Dažnai kaitlentės neturi jokio apvado – tiesiog baigiasi tokia pat keramine plokšte ir tiek. Pasitaiko modelių su metaliniais kraštais – apvadais. Tai dera prie tam tikro stalviršio tekstūros ir kitų buities prietaisų, nes tie kraštai jokio papildomo funkcionalumo neturi. Gali būti ir modelių šlifuotais kraštais – gražu, skoninga, originalu. Kokį išsirinkti? Čia patars interjero dizaineris, nes ne visur akmens ar medžio imitacija dera su metalu.
Elektinės kaitlentės gali turėti skirtingą pajungimą prie elektros tinklo. Priklausomai nuo įvado galingumo, vienos jungiamos prie trijų fazių elektros srovės, o kitos – prie vienos fazės. Čia reiktų pasitarti su elektrikais, ar įmanoma virtuvėje atvesti trijų fazių įvadą, ar teks pasitenkinti paprasta elektros rozete.
Ką rekomenduojame mes? Kaitlentė yra gana galingas buities prietaisas, todėl rekomenduojame turėti atskirą įvadą – trijų fazių. Taip būsite tikri, kad sujungus visas keturias kaitvietes virtuvės saugikliai nešokinės, nes virtuvėje vienu metu veikia ir daugiau elektrai imlių prietaisų: gartraukis, orkaitė, mikrobangų krosnelė, šaldytuvas, indaplovė, elektrinis virdulys, fritiūrinė ir t.t..
Čia jau patogumo ir įpročio reikalas. Elektrinės kaitlentės dažniausiai valdomis slide tipo valdymo bloku, kai pirštu tiesiog braukiama per tam tikrą vietą. Skiriasi tik ar kiekviena kaitvietė turi savo valdymo blokelį, ar visos jos valdomos vienoje vietoje (dažniausiai vienoje). Taip pat kai kurios kaitlentės gali turėti LCD ekranus ir nuotolinį valdymą. Mūsų rekomendacija – jums įprastas valdymas liečiant pirštais. Dujinės kaitlentės gali turėti pasukamas rankenėles. Tai retro stilius.
Šiuolaikinės indukcinės kaitlentės turi nemažai įvairių sensorių. Tai kepimo ar virimo sensoriai, taip pat įvairūs apsaugos sensoriai, kurie sureaguoja, kai kaitvietė paliekama per ilgai įjungta, išbėga vanduo ir t.t. Visi šie sensoriai yra daugiausiai susiję su saugumu.
Flex zonos – jau minėta funkcija tiesiog išplečia tam tikras kaitvietes.
Laikmatis – standartinė funkcija, kuriuo galima nustatyti, kiek kiekviena kaitvietė turi veikti laiko minutėmis.
Taip pat yra užraktai nuo vaikų. Tai reiškia, kad valdymo blokelis aktyvus yra tik tada, kai neveikia užraktas. Šis funkcija skirta apsaugoti virtuvėje nekantraujančius mažuosius.
Rekomenduojamos funkcijos – užraktas, laikmatis ir flex zonos. Visa kita – komforto reikalas.
Dujinės kaitlentės yra kiek kitokio dizaino, nei keraminės, todėl skiriasi ir jų gamybos medžiagos. Dažniausiai jų korpusai yra pagaminti iš metalo arba stiklo. Stiklas gali būti juodas arba baltas. Metalas taip pat turi įvairių padengimų. Kitas elementas – puodų laikikliai virš degiklio. Jie dažniausiai būna ketiniai arba emaliuoti.
Kokia dujinė kaitlentė jums tinkamiausia? Vėl reiktų klausti interjero savo dizainerio patarimo – ar metalinis paviršius bus suderinamas su virtuvės stalviršiu? Gal labiau tinka stiklas?..
Jei dar kyla klausimų, kaip išsirinkti kaitlentę, visada esate laukiami Danekos parduotuvėje, kur patyrę konsultantai padės išsirinkti neabejotinai geriausią kaitlentę ir kitą buitinę techniką.
Indukcinės kaitlentės neabejotinai yra virtuvės ateities technologija. Apie šias kaitlentes sklando nemažai mitų ir stereotipų, kuriuos vis dar pakursto ir patys tradicinių kaitlenčių ir viryklių gamintojai. Beje, kalbant apie buitinės technikos gamintojus, pastebima t...
Kokybiška kaitlentė turi būti kad ir mažiausioje virtuvėje, nes būtent ant jos gaminamas maistas. Dabar kaitlenčių yra gana daug ir įvairių, todėl būtina pasikonsultuoti su profesionalais, prieš perkant tą, kuri geriausiai tenkins visus jūsų poreikius. Neabejotinai buitinės technikos specialistai...
Indukcinės kaitlentės neabejotinai yra virtuvės ateities technologija. Apie šias kaitlentes sklando nemažai mitų ir stereotipų, kuriuos vis dar pakursto ir patys tradicinių kaitlenčių ir viryklių gamintojai. Beje, kalbant apie buitinės technikos gamintojus, pastebima tendencija, kad kas 7-9 metus buitinė technika keičiasi gana dramatiškai. Tai reiškia, kad naudotis 10 metų senumo šaldytuvu ar mikrobangų krosnele yra nebeefektyvu, be to tas prietaisas gali nebepatenkinti šiuolaikinio žmogaus lūkesčių ir būti nebesuderinamas su gyvenimo būdu. Panaši situacija yra ir su viryklėmis bei kaitlentėmis. Jei jūsų kaitlentei jau 7-10 metų, bet kuris buitinės technikos ekspertas rekomenduos ją pakeisti. Kodėl neįsigijus indukcinės kaitlentės? Bet baisu, nes esate girdėję įvairių nuomonių? Didžioji dalis tokių nuomonių yra mitai...
Pagrindinis mitas yra „tai brangu!”. Palaukite, padiskutuokime, kas yra brangu…
Statote 100 kv. m. ploto namą, į kurio sklypą yra atvesta 7 KW stiprumo linija. Jei norite įsigyti elektrinę kaitlentę, teks galvoti apie trijų fazių įvadą. Tada teks didinti galią iki skaitiklio, o nuo jo keisti ir įvadą į namą. Tai mažiausiai 200-300 ar net daugiau eurų išlaidos. Jei galią didinsite tik dėl kaitlentės, tada verta pagalvoti, kur skirti tuos papildomus 300 eurų.
Skaičiuokime toliau. Jei į namą yra atvestos dujos, greičiausiai pamąstysite ir apie dujinę viryklę. Tada reikės skaičiuoti, ar labiau apsimoka dujos, ar elektra indukcinei kaitlentei. Nepamirškite ir garų surinktuvo. Indukcinė kaitlentė nereikalauja išsiurbti daug oro, todėl nereikia galingo garų rinktuvo. Tuo tarpu dujinei viryklei reikia, kad namuose neliktų jokio dujų kvapo. Vietoj kompaktiško garų rinktuvo teks montuoti visą „oro siurblį“, kuris kainuos gana nemažai, jau nekalbant apie nepopuliarius interjero dizaino sprendimus.
Jei naudojatės keramikine kaitlente, tikrai žinote, kiek pastangų reikalauja jos valymas. Ar kada skaičiavote, kiek per metus išleidžiate įvairiems kaitlentės valikliams, gremžtukams, pašluostėms ir t.t.? Indukcinė kaitlentė neprikepa, todėl ir valymas daug paprastesnis, o tai reiškia ir pigesnis.
Ar suskaičiavote visas išlaidas? Dabar jas palyginkime su ta „aukšta“ indukcinės kaitlentės kaina.
Bet grįžkime prie 5 priežasčių, kodėl iš tikrųjų verta keisti savo seną keramikinę kaitlentę ar dujinę viryklę į naują indukcinę.
Priežasčių daugiau, nei pakanka? Kažkur girdime dar vieną mitą „indukcinei kaitlentei reikalingi specialūs indai.“ Jei jūs naudojatės plieniniais puodais ir keptuvėmis, drąsiai dėkite ant indukcinės ir nepirkite šimtus eurų kainuojančių indų. Indų pardavėjai naudojasi indukcinėmis kaitlentėmis kaip pretekstu pakelti savo indų kainas ir naudoja tai savo rinkodaros kampanijose. Jums reikia tik mažo magnetuko pasitikrinti – jei jis laikosi ant puodo ar keptuvės dugno, drąsiai dėkite juos ant indukcinės kaitlentės ir gaminkite maistą lengvai ir efektyviai. Kai pirksite naujus indus, pasidomėkite, ar jų dugnai yra iš metalo.
Kokybiška kaitlentė turi būti kad ir mažiausioje virtuvėje, nes būtent ant jos gaminamas maistas. Dabar kaitlenčių yra gana daug ir įvairių, todėl būtina pasikonsultuoti su profesionalais, prieš perkant tą, kuri geriausiai tenkins visus jūsų poreikius. Neabejotinai buitinės technikos specialistai kalbės apie kelis pagrindinius kaitlenčių pasirinkimo kriterijus.
Kaitlentės skiriasi pagal tai, kas generuoja šilumą. Paprastai čia išskiriami du tipai – elektrinės kaitlentės ir dujinės kaitlentės.
Elektrinės kaitlentės dar skirstomos į tipus pagal naudojamus paviršius ir kaitinimo būdą. Populiariausios yra kaitlentės keraminiu paviršiumi, tačiau dabar sparčiai populiarėja indukcinės kaitlentės. Kuo jos skiriasi? Kaitvietės ploto, ant kurio dedamas puodas pašildymo būdu. Tradicinė keramikinė kaitlentė turi specialų šildymo elementą, kuris įkaitina tam tikrą plotą spinduliuodamas infraraudonuosius spindulius. Indukcinės kaitlentės nieko nespinduliuoja, o sukuria magnetinį lauką, kuris šildo tik puodo dugną, o ne kaitvietės paviršių. Tokiu būdu kaitlentė įkaista nuo puodo ir net nenudegina rankos, palietus tą vietą.
Kurią pasirinkti? Mūsų rekomendacija yra indukcinės kaitlentės. Jos yra saugesnės, paprasčiau valomos ir prižiūrimos ir efektyvesnės.
Kitas svarbus kriterijus, renkantis kaitlentes yra kaitviečių skaičius. Tai yra kiek puodų vienu metu galite naudoti. Kaitlentės paprastai turi 2, 3 arba 4 kaitvietes, nors ir pasitaiko modelių su itin mažu plotu ir viena kaitviete. Taip pat yra ir gana didelių kaitlenčių, pavyzdžiui 80 cm pločio. Gylis daugumos yra gana standartinis – 50-55 cm, tačiau pasitaiko ir didesnių išmatavimų – apie 60-64 cm gylio. Aišku, plotis irgi atitinkamai didesnis.
Kalbant apie kaitviečių skaičių ir plotą reiktų paminėti ir dar vieną funkciją – galimybę tam tikras kaitvietes padidinti, jei naudojami didesni puodai. Tai vadinamosios flex zonos, kurias galima įjungti papildomai, jei naudojate ovalų troškintuvą ar didesnio skersmens puodą. Tai labai patogu, nes dideli puodai naudojami rečiau, nei standartiniai 20-28 cm skersmens puodai ir keptuvės.
Kokią kaitlentę pasirinkti? Rinkites gana standartinių išmatavimų kaitlentes, nes labai tikėtina, kad virtuvės stalviršis irgi bus standartinio gylio – apie 60 cm. Jei pasirinksite platesnę kaitlentę, daugiau puodų ant jos nesudėsite, tuo tarpu platesnio gartraukio virš jos tikrai reikės.
Atkreipkite dėmesį į kaitlentės įrengimo būdą. Paprastai jos būna statomos ant stalviršio arba į jį įleidžiamus: tiesiog išpjaunama skylė ir kaitlentė įstatoma į vidų. Dujinės kaitlentės dažnai būna pastatomos ant viršaus, o elektrinės – įleidžiamos.
Įleidžiamos kaitlentės turi ir tam tikrų dizaino elementų, į kuriuos reiktų atkreipti dėmesį. Tai kaitlentės kraštai. Dažnai kaitlentės neturi jokio apvado – tiesiog baigiasi tokia pat keramine plokšte ir tiek. Pasitaiko modelių su metaliniais kraštais – apvadais. Tai dera prie tam tikro stalviršio tekstūros ir kitų buities prietaisų, nes tie kraštai jokio papildomo funkcionalumo neturi. Gali būti ir modelių šlifuotais kraštais – gražu, skoninga, originalu. Kokį išsirinkti? Čia patars interjero dizaineris, nes ne visur akmens ar medžio imitacija dera su metalu.
Elektinės kaitlentės gali turėti skirtingą pajungimą prie elektros tinklo. Priklausomai nuo įvado galingumo, vienos jungiamos prie trijų fazių elektros srovės, o kitos – prie vienos fazės. Čia reiktų pasitarti su elektrikais, ar įmanoma virtuvėje atvesti trijų fazių įvadą, ar teks pasitenkinti paprasta elektros rozete.
Ką rekomenduojame mes? Kaitlentė yra gana galingas buities prietaisas, todėl rekomenduojame turėti atskirą įvadą – trijų fazių. Taip būsite tikri, kad sujungus visas keturias kaitvietes virtuvės saugikliai nešokinės, nes virtuvėje vienu metu veikia ir daugiau elektrai imlių prietaisų: gartraukis, orkaitė, mikrobangų krosnelė, šaldytuvas, indaplovė, elektrinis virdulys, fritiūrinė ir t.t..
Čia jau patogumo ir įpročio reikalas. Elektrinės kaitlentės dažniausiai valdomis slide tipo valdymo bloku, kai pirštu tiesiog braukiama per tam tikrą vietą. Skiriasi tik ar kiekviena kaitvietė turi savo valdymo blokelį, ar visos jos valdomos vienoje vietoje (dažniausiai vienoje). Taip pat kai kurios kaitlentės gali turėti LCD ekranus ir nuotolinį valdymą. Mūsų rekomendacija – jums įprastas valdymas liečiant pirštais. Dujinės kaitlentės gali turėti pasukamas rankenėles. Tai retro stilius.
Šiuolaikinės indukcinės kaitlentės turi nemažai įvairių sensorių. Tai kepimo ar virimo sensoriai, taip pat įvairūs apsaugos sensoriai, kurie sureaguoja, kai kaitvietė paliekama per ilgai įjungta, išbėga vanduo ir t.t. Visi šie sensoriai yra daugiausiai susiję su saugumu.
Flex zonos – jau minėta funkcija tiesiog išplečia tam tikras kaitvietes.
Laikmatis – standartinė funkcija, kuriuo galima nustatyti, kiek kiekviena kaitvietė turi veikti laiko minutėmis.
Taip pat yra užraktai nuo vaikų. Tai reiškia, kad valdymo blokelis aktyvus yra tik tada, kai neveikia užraktas. Šis funkcija skirta apsaugoti virtuvėje nekantraujančius mažuosius.
Rekomenduojamos funkcijos – užraktas, laikmatis ir flex zonos. Visa kita – komforto reikalas.
Dujinės kaitlentės yra kiek kitokio dizaino, nei keraminės, todėl skiriasi ir jų gamybos medžiagos. Dažniausiai jų korpusai yra pagaminti iš metalo arba stiklo. Stiklas gali būti juodas arba baltas. Metalas taip pat turi įvairių padengimų. Kitas elementas – puodų laikikliai virš degiklio. Jie dažniausiai būna ketiniai arba emaliuoti.
Kokia dujinė kaitlentė jums tinkamiausia? Vėl reiktų klausti interjero savo dizainerio patarimo – ar metalinis paviršius bus suderinamas su virtuvės stalviršiu? Gal labiau tinka stiklas?..
Jei dar kyla klausimų, kaip išsirinkti kaitlentę, visada esate laukiami Danekos parduotuvėje, kur patyrę konsultantai padės išsirinkti neabejotinai geriausią kaitlentę ir kitą buitinę techniką.